Alyssa Milano avslöjar kamp med ångest och depression efter förlossningen: ’I Am Not Alone’

Jag har en hemlighet, och jag är inte ensam.

 

Jag är mamma, skådespelare och aktivist – och som över 40 miljoner amerikaner lever jag med en psykisk sjukdom. Den här månaden om medvetenhet om psykisk hälsa går jag med i de människor i hela landet som står upp, delar med sig av sina berättelser och kräver att lagstiftare försvarar vår tillgång till sjukvård.

 

Min generaliserade ångest orsakades sannolikt av min depression efter förlossningen, och min resa med psykiska sjukdomar började med min resa in i moderskapet.

 

2011, två år efter ett missfall , fick jag veta att jag var gravid med min första son, Milo – och det var en dröm. Mitt missfall var hjärtskärande, men denna graviditet var vacker: jag upplevde inte morgonsjuka; Jag gick på prenatalyoga fem gånger i veckan; Jag gick två mil om dagen; och jag tog en tupplur på eftermiddagen.

 

Efter denna idylliska bild av moderskapet skrev jag en strikt födelseplan: ingen arbetskraftsinduktion, ingen smärtstillande medicin och inga c-sektioner. Jag likställde en naturlig födelse med mitt värde som kvinna och som mamma – och jag var fast besluten att inte avvika från den kursen.

 

Alyssa Milano reveals she began suffering from anxiety after birth of her  son
Alyssa Milano
 
Dimitrios Kambouris/Getty
 

 

Men livet går inte alltid enligt planen.

 

Den 31 augusti 2011, tio dagar före min förfallodag, började jag få komplikationer. Trots min plan fick läkarna försöka framkalla arbetskraft. Jag tvingades ta en epidural, och jag levererade så småningom min vackra son (efter 18 timmars arbete och tre och en halv timmes tryckning) via C-sektionen. Och då, med min älskade son i mina händer, hade jag otroligt ont inte bara från min C-sektion utan också från att min mjölk kom in.

 

Den första natten, efter att vi återvänt från sjukhuset, fick jag min första ångestattack. Jag kände att jag redan hade gjort mitt barn besviken. Jag kände att jag misslyckades som mamma, eftersom jag inte kunde föda vaginalt eller ge honom näring med bröstmjölken som inte kommit in än. Mitt hjärta sprang. Min mage tog tag. Jag kände att jag höll på att dö.

 

Jag återhämtade mig. Men några månader senare fick Milo mycket hög feber och fick ett feberkramper i mina armar, och min förlamande ångest höjde huvudet igen.

 

Nej, nej , tänkte jag för mig själv. Det här kan inte hända igen. Jag har inte tid för det här. Detta var fortfarande 2011, och jag skulle börja arbeta med ett tv -program veckan efter.

 

Jag sa till mig själv att jag behövde hålla mig ihop.

 

När vi började filma förvärrades min ångest. Jag började utveckla irrationella och obsessiva rädslor. Precis som många arbetande mammor överväldigades jag av skuldkänslor för att jag lämnade min son under arbetstid, och som många andra som lider av ångest togs min smärta inte på allvar.

 

Varje dag körde jag till jobbet och tänkte på alla sätt på vilka Milo kunde dö i händerna på sina vaktmästare. Varje kväll, efter att ha arbetat i 16 timmar, efter att jag äntligen kunde hålla mitt barn och somna det, skulle min dags ångest kulminera till en försvagande ångestattack.

 

Till sist träffade jag en vägg. En tidig morgon gick jag till akuten vid 02:00, bad om en psykiater och fick hjälp. Jag kände att jag inte hade något val: jag bad om att vara engagerad; Jag stannade på en offentlig psykiatrisk avdelning i tre dagar.

 

Till slut började jag känna att min smärta kände igen, men det var inte lätt. En av mina läkare avfärdade mina symptom, och många av mina kollegor, till och med kvinnliga kollegor, hade fortfarande svårt att förstå att jag alls hade ont.

 

Men under hela denna process hittade jag också änglar – inklusive min psykiater och min terapeut. De övertygade mig om att jag hade modet att möta min sjukdom, värdet att söka hjälp och styrkan att återhämta mig.

 

Och jag fortsätter att göra alla tre. Och troligtvis kommer jag att göra det för resten av mitt liv.

 

Här är saken om psykiska sjukdomar : du ser inte alltid sjuk ut och svaren är inte alltid tydliga eller svartvita. Men vi bör inte möta dessa utmaningar genom att placera fler hinder framför amerikaner som desperat behöver vården. Jag hade turen att ha medlen och försäkringen för att få den hjälp och det stöd jag behövde. Vad händer med de mammor som inte har den typen av stöd jag fick?

 

Psykisk hälsa är inte heller ett hot som bara kan hända någon annan: var sjätte amerikaner drabbas av psykisk ohälsa, och mindre än hälften av dem får någon form av mentalvårdstjänster.

 

Låt oss ägna oss åt att prata om psykisk hälsa. Låt oss kräva att våra lagstiftare godkänner policyer som öppnar – inte begränsar – vår tillgång till mentalvårdstjänster. Låt oss påminna varandra om att ingen borde behöva möta dessa utmaningar själva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *